Aşa cred, că fiecare preoteasă este îngerul casei fiecărui preot. În lumea în care trăim noi astăzi se spune – şi cam aşa este, că imaginea femeii e alcătuită de bărbaţi. (…) Costion Nicolescu (teolog – n.r.) spune că în lumea ţărănească, imaginea împărătească a bărbatului este alcătuită de femeie şi cred că acelaşi lucru se întâmplă şi în vieţile dumneavoastră de preotese. Aş vrea să vă transmit şi recunoştinţa pentru efortul pe care îl faceţi, sunteţi private de multe ori de faptul că părintele nu este acasă şi trebuie să se împartă între slujirea de la biserică şi slujirea familiei şi e foarte greu să ţii un echilibru. (…) De aceea, cum aţi mai auzit pe la predici şi cred lucrul acesta, dacă preotul este sufletul unei parohii, sufletul preotului este sigur preoteasa”, a menţionat episcopal Ignatie, citat de Agerpres.
Episcopul Huşilor a subliniat că există o interdependenţă între viaţa personală a preotului şi activitatea sa profesională şi că le-a transmis preoţilor din judeţ să se bazeze mereu pe soţiile lor.
„Unde este o viaţă de familie aşezată, cu tot ceea ce ţine de o căsnicie frumoasă şi binecuvântată, aşa cum o vrea Dumnezeu, este şi o viaţă duhovnicească pe măsură în parohie. Dacă este aşezare în viaţa de familie a unui preot, această aşezare se răsfrânge şi în viaţa de parohie”, a adăugat Ignatie.
La întâlnire a participat şi soţia preotului Daniel Benga, profesor la Facultatea de Teologie Bucureşti, care a purtat discuţii cu preotesele din judeţul Vaslui.

SurSa: https://evz.ro/defintia-preotesei-data-de-episcopul-husilor.html