marți, 8 mai 2012

Câteva precizări

Hristos a înviat!

Am avut bucuria de a primi acum ceva vreme un dar frumos de la un om frumos. Îi mulțumim pentru osteneala și dragostea pe care ni le dăruiește.
Darul constă în scanarea unei lucrări de seminar care se numește „Preoteasa – slujitorul discret al Bisericii Ortodoxe” și este realizată de Pr. Dr. lector Radu Petre Mureșan. În paginile 6 și 7 (pe care le și postăm) este prezentată și lucrarea acestui blog. Îi mulțumim părintelui profesor pentru cuvintele frumoase și pentru gîndurile bune.
Ținem însă să facem cîteva precizări care ni se par de folos.
Numele noastre sunt cît se poate de reale, adică nu suntem cameleoni, așa că aceste nume ne reprezintă și în viața cotidiană.
Prin acest blog am încercat să abordăm un subiect foarte puţin luat în seamă de teologia academică din păcate (de aceea lucrarea Părintelui Mureşan nu poate decât să ne bucure), deşi el este de mare importanţă. Am încercat să creăm un mediu prielnic comunicării între preotese fără a aluneca pe panta discuţiilor de tip forum, trimiţând mereu spre viaţa reală, nu spre cea virtuală.
În acelaşi timp, nu suntem convinse de eficienţa unei asociaţii a preoteselor, cel puţin nu la noi, unde acest sistem nu prea funcţionează. După cum probabil ştiţi, în anii 90, mai precis prin 1992-1994, s-a înființat o asociație a preoților din Patriarhia Română, care organiza congrese legate de problemele pastorale ale preoților. Aceasta nu a avut nici o finalitate, nici o viața prea lungă. În plus, Biserica este deasupra tuturor asociaților și instituțiilor, iar slujirea unei preotese este în Biserică, mai precis în comunitatea din care face parte.
Preotesele Natalia și Eufemia




Un comentariu:

Maria spunea...

Va rog sa postati si celelalte pagini din lucrarea de seminar a Pr. Prof. Muresan