miercuri, 4 martie 2009

Mesaje de la cititori

Ne bucuram nespus de mult de ideea aceasta deosebita de a putea accesa acest blog. Ar fi minunat ca sa existe din când in când si o intrevedere a d-nelor preotese, sa se organizeze intr-o asociatie cu scop filantropic. Dumnezeu sa va ajute!

Si pentru ca ne indreptam spre Postul Pastilor as indemna sa ne ingrijim si de milostenie. Creştinul este permanent chemat să-i urmeze lui Hristos în iubire, slujind lui Dumnezeu în rugăciune, post şi fapte bune. O iubire care cere creştinului trăiri şi fapte veritabile, zămislite în adâncul sufletului, dar niciodată închise acolo, ci mereu şi mereu dăruite palpabil semenilor săi. Grija faţă de aproapele implica Daruire. Sa daruim si noi din putinul nostru si sa bucuram pe cei aflati in suferinta, in nevoi, in singuratate.
Filantropia incepe in Biserica, preoteasa este al doilea filantrop dupa preot. Slujire minunata!

PS.
Intr-un alt email va voi marturisi cate ceva din experienta minunata a d-nelor din parohia noastra implicate in postul Craciunului intr-o actiune cu caracter filantropic la un azil de batrani din judet. Vom continua cu ajutorul lui Dumnezeu si postul acesta sa daruim mangaiere unui camin de copii cu nevoie speciale. Asa se ne ajute Bunul Dumnezeu!
Cu pace in Hristos, prezb. Aura

3 comentarii:

Andreea Tatiana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
preoteasa Eufemia spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
preoteasa Eufemia spunea...

Seara cu pace, draga Tatiana!

Sfintul Fanurie este reprezentat in iconografie doar cu o luminare in miini, pentru ca numele lui se traduce din greaca in "aratare, descoperire" si pentru ca a fost descoperit datorita unei faclii, care ardea in pestera in care erau sfintele lui moaste. El nu este reprezentat cu turte in miini. Aceasta este doar o traditie populara, pe care iconografia sau aghiografia ortodoxa nu au adoptat-o - din cite stiu eu.
Iti trimit icoanele pe care le-am gasit cu sfintul Fanurie. Ultima icoana este cea pe care o am si eu.

Cu dragoste in Domnul nostru Iisus Hristos