marți, 12 mai 2009

Magazinul 12 Praznice din Sankt Petersburg



În noiembrie 2007 s-a deschis primul magazin de îmbrăcăminte pentru femeile ortodoxe la Sankt Petersburg. Magazinul preotesei Nadezhda Belkova doreşte să creeze vestimentaţie potrivită pentru preotese şi pentru femeile creştine. Magazinul se numeşte 12 Praznice, după numărul celor mai importante sărbători ortodoxe din timpul unui an. Acesta face parte din OOO Aksamit, un magazin foarte mare, în care se comercializează diferite accesorii pentru biserici şi preoţi.

“Ideea de a deschide un asemenea magazin ne-a venit atunci cînd am auzit că preoţii au întrebat la magazinele de obiecte bisericeşti cînd vor începe să vîndă îmbrăcăminte pentru soţiile lor" a mărturisit matuşka Nadezhda, care este şi directorul general al noului magazin. Aceasta a mai spus că în noul magazin se vor găsi fuste lungi, bluze şi eşarfe modeste, dar elegante; în nici un caz nu se vor găsi pantaloni. Îmbrăcămintea va acoperi o arie variată de culori şi de stiluri, începînd de la roz şi ajungînd la negru, fără culori puternice sau stiluri "deschise". Preţul pentru fuste variază între 700 ruble (28$) şi 1500 ruble (61$). Ele sînt confecţionate din diferite materiale, dar pentru cele de iarnă se foloseşte lîna.


SursE: Anuar de Obiecte Bisericeşti, Ortodox Market 2009
The Sankt Petersburg Times

4 comentarii:

parohia moreni spunea...

As dori sa aflu si eu daca la noi in Romania exista un astfel de magazin, cu imbracaminte doar pentru preotese. Intr-adevar este destul de greu sa gasesti ceva de imbracat simplu, elegant si decent prin magazine.( sau daca reusesti sa gasesti ceva sunt destul de scumpe). Va multumesc.

Natalia spunea...

Din câte ştiu eu nu există, din păcate. Hainele însă nu sunt doar pentru preotese, ci pentru femeile ortodoxe în general, de aceea poate vom avea cândva şi un astfel de magazin.
Este într-adevăr greu să găseşti haine potrivite, dar (încă) nu imposibil. În plus, slavă Domnului că există croitorese :).

Gabita spunea...

Numele meu este Gabriela si de curand am "devenit" preoteasa!Ma bucur tare mult ca am descoperit aces blog care are foarte multe lucruri interesante!Nu m-am gandit niciodata ca ar putea exista un magazin pentru preotrse, dar ideea mi se pare foarte buna!Sper ca in curan si la noi in tara sa existe preotese care vor avea posibilitatea sa deschida asa ceva!

Natalia spunea...

Doamne ajută, Gabriela, bine ai venit, mă bucur de cunoştinţă! Domnul să vă rânduiască la amândoi slujire cu folos!
Da, ar fi tare frumos să existe şi la noi un astfel de magazin. :)