duminică, 22 noiembrie 2020

Father Zaharia de la Essex - ”Chiar și în lock down poți găsi o binecuvântare.”

Este vremea...sinaxelor on-line. Așa cum frumos spunea Father Zaharia de la Essex, la sinaxa din această seară, și aceste întâlniri virtuale sunt o binecuvântare. Mai mult, chiar și în lock down putem găsi o binecuvântare, un lucru care să ne dea speranță, mângâiere, bucurie.

Mănăstirea Sfântului Ioan Botezătorul din Essex organizează în fiecare duminică, în acest Post al Nașterii Mântuitorului, de la orele 17:30 (ora Angliei)/19:30 (ora României) câte o sinaxă unde conferențiază viețuitorii Mănăstirii. Cuvântul din această seară s-a intitulat ”Trăind în prezența lui Dumnezeu” și a fost susținut de Father Zaharia. Acest părinte, cipriot de origine, reușește de fiecare dată să actualizeze teologia și să ne facă ”să ne lărgim inimile”. Aceste sinaxe sunt în limba engleză.

Exact ca și Gheronda Efrem Vatopedinul, la întrebarea: ”Suntem căsătoriți de 10 ani și nu avem copii. Ce să facem să ne mântuim?”, Father Zaharia a răspuns că ”scopul căsătoriei nu este nașterea de copii. Bineînțeles că aceștia sunt o binecuvântare pentru familie. Dar, soțul și soția pot să se ajute reciproc, să crească virtuțile și calitățile pe care le au separat, dar și pe cele pe care le-au dobândit împreună și să încerce să trăiască cât mai mult în prezența lui Dumnezeu”.

Cele ce sunteți pe linia duhovnicească a Mănăstirii Essex și a viețuitorilor de acolo, puteți să scrieți pe adresa de e-mail: evphymia@gmail.com pentru a primi link-ul spre Conferințele organizate de Mănăstirea Ortodoxă de la Essex.

Post cu folos!

Preoteasa Eufemia


 

Niciun comentariu: