Pagini

joi, 11 martie 2010

Hristos împărtăşit copiilor

În toamna anului trecut am început cu o grupă de 4 copii de 9-10 ani nişte ore de cateheză, în cadrul proiectului Hristos împărtăşit copiilor. Începutul a fost greu mai ales pentru că îmi era teamă de necunoscut (am lucrat în învăţământ 3 ani, însă nu am predat religie), dar în scurt timp a devenit o plăcere, pentru că, spre deosebire de şcoală, copiii vin de bunăvoie, deci îşi doresc să fie acolo.
M-am gândit de multe ori la o bază de resurse în limba română, care să ne ajute în educaţia ortodoxă, iar de curând am reuşit să pun această idee în aplicare. Este vorba despre blogul „Hristos împărtăşit copiilor”.
http://hristosimpartasitcopiilor.blogspot.com/

Scopul pentru care l-am creat este de:
  • - a împărtăşi unii altora din experienţa în educarea ortodoxă a copiilor, fie că ea se desfăşoară în cadrul proiectului de mai sus, fie în cadrul familiei, dar se poate extinde;
  • - a pune la un loc resurse, idei şi materiale care să vină în sprijinul educatorului (fie cateheţi, fie părinţi)

Rugăminte
Dacă vă bucuraţi de resursele găsite aici, vă rugăm să ne împărtăşiţi şi din experienţa dumneavoastră de educator, sau să ne semnalaţi şi alte resurse.
pzb. Natalia

6 comentarii:

  1. Doamne ajuta .
    Nu pot acum citi blogul special despre cateheza copiilor din cauza timpului si nu stiu daca nu faceti deja asta insa la noi este un obicei foarte bun si anume: doamna care face lectiile are 20 de carticele potrivite varstei copilasilor despre Vietile Sfintilor si in fiecare saptamana da cate una fiecarui copil.De fapt ei isi aleg.Sambata urmatoare ei isi aleg alta sau daca o vor pe aceeasi o iau iar.este bine chiar daca oricum copilasii au acasa carti de acest gen pentru ca fiind de la doamna ei o citesc sigur sau ii roaga pe parinti ceea ce nu se intampla intotdeauna cu cartile din biblioteca proprie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumim de împărtăşire. Am încercat şi eu asta cu copiii mei. Unii au citit mai multe, alţii nici una, pentru că au un program şcolar foarte încărcat. Să sperăm că la vară va fi mai bine :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Program incarcat vor avea o viata intreaga,.Este doar vorba de prioritati.Este vorba de 10 minute seara.Noua atat ne ia cititul unei intamplari.Inaintea rugaciunii.
    Scoala peste tot daca te ocupi de ea ia timp.Slujba pe care o vor avea oriunde in lume daca se vor ocupa de ea le va lua timp.Familia daca o iubesti in mod sigur iti va cere timp. Cititul la fel.Eu cred ca este important sa invete un copil in primul rand sa gaseasca destul timp pentru fiecare lucru important din viata lui.Joaca si ea ar trebui sa aiba timpul ei. Foarte important pentru mine este ca cei mici mergand la katihitiko aplica ceea ce aud acolo si in restul timpului lor.
    PS.La noi vara nu se face cateheza.Merge o data cu programul scolii.
    Toate bune.

    RăspundețiȘtergere
  4. Maria, aşa este.
    Eu o să fac şi la vară, pentru că am văzut că în vacanţe sunt mult mai atenţi şi au mult mai mult timp liber, chiar se plictisesc adesea. În plus la vară o să fie aici, în sat, pe când acum fac naveta la oraş, la şcoală.

    RăspundețiȘtergere
  5. http://cammely.wordpress.com/2010/07/31/ajutati-l-pe-siluan/

    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hristos a inviat dnelor preotese! Ati avut la inceputul misiunii dvs teama de a pune in practica diferite activitati atat cu copiii cat si cu dnele din parohie? Cum reusiti sa atrageti atentia la orele de religie copilasilor care nemultumiti? Am o fetita care indiferent de ceea ce facem nu e multumita, pictam se plictiseste, facem jocuri nu-i plac si tot asa. Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere

Din dorinţa de a purta un dialog asumat, nu mai acceptăm comentariile anonime. Vă mulţumim pentru înţelegere!